I AM MY OWN BRAND

Ruim 22 jaar hou ik mij al bezig met kleur, vormen en belijningen. Mijn oog voor detail heb ik van mijn vader meegekregen toen hij mij op mijn 12e mijn eerste camera in mijn handen duwde. Mijn gevoel voor mode door  mijn moeder door haar werk als coupeuse. Tel daar bij op mijn passie voor alles wat  met kleur te  maken heeft, tekenen/schilderen en kunst/cultuurgeschiedenis (‘opgelopen’ tijdens mijn studie) op met dit als eindresultaat B&D design color, contrast & clothing. Voilá!

In 1993 gooide ik het roer om nadat ik al eerder gestopt was mijn studie Spaanse taal- en Letterkunde. Ik besloot samen met een vriendin mijn hart te volgen en startte ons eigen bedrijf. In eerste instantie parttime (32 uur) en vanaf 1998 fulltime. Wij deelden een passie voor interieurstyling en met name het effect van kleurgebruik in het interieur. Na 3 jaar verhuisde mijn zakelijke partner en heb ik B&D design color, contrast & clothing alleen voortgezet. De afstand was helaas te groot.

Mijn passie voor kleur breidde zich in de loop der jaren alleen maar uit: het bleef niet alleen bij gebruik van kleuren in het interieur, maar ook de toepassing van verf m.b.v. verftechnieken. Ik raakte gespecialiseerd in kinderkamers m.n. het decoreren/beschilderen van meubels en muurschilderingen. Ik heb 8 jaar als freelancer voor een bekende kinderwinkel gewerkt naast mijn andere werkzaamheden in interieurstyling (waaronder ook het geven van cursussen).

Vanaf 2003 heb ik mijn kennis aan kleur, en verftechnieken uitgebreid met kleur- en kledingadvies (imago). Ik volgde hiervoor verscheidene vakgerichte opleidingen en hoorcollege’s over kunstgeschiedenis, mode & kostuumgeschiedenis. Mijn meest recente activiteiten: illustreren (kleding/types) & ontwerpen van sieraden.